Thursday, February 20, 2014

Idamaade pärl


Kui mainida sõna „pärsia vaip“ kangastub kindlasti igaühele silme ette idamaise ornamentikaga uhke vaip.
Pärsia vaip on investeering, nende vaipade hinnaklass on tuntavalt kõrgem kui ollakse harjunud. Kuid samas on audentne Pärsia vaip ainulaadne käsitöö. Sageli on vaiba sisse kootud ka väike viga, mis ei ole hoomatav, Vea kudumist kasutavad vanad vaibaperekonnad ning selle põhjenduseks on veendumus, et vaid Allahi loodu saab olla täiuslik.
Pärsia vaipade muster, ornamentika ning värv on tähendusrikas ning igal perekonnal on oma tehnika ja stiil. Nendest kaunitest ja suursugustest vaipadest võib rääkida pikki lugusid kuid siinkohal näitame pildis kui kaunid need vaibad on.









 
 fotod: www.houzz.com

Pärsia vaipade kõrge hind teeb need majesteetlikud vaibad paljudele kätesaamatuks. Sellest tingituna on maailmas loodud palju alternatiive. Tänasest on Lincona valikus väga kaunid Wiltoni vaibad, mis võivad ehk rahuldada idamaade kirge, millega soovitakse vaiba näol oma koju tuua.

Wiltoni vaipa iseloomustab läbi kanga kudumine ning vähemalt viie erineva tooni kasutamine. Tihe läbikudumise tehnika annab vaibale väga hea vastupidamise ja mõõdupüsivuse ning väga luksusliku väljanägemise. Lõime materjal on 100% PP, vaiba kõrgus 12,5mm ja kogukaal 2760g/m²





Kauneid idamaiseid hetki soovides!

No comments:

Post a Comment