Monday, September 27, 2010

Kui valiks põrandale vaiba?

Ükspäev juhtusin lugema vaipade populaarsusest. Huvitav on see, et ca 38% kogu maailmas müüdavatest põrandakatetest moodustavad vaibad. Maailmas on vaibad populaarsed.
Oma igapäeva tegemistest on vaipadest palju positiivset rääkida, kuid eelkõige mõned kartused, mis vaipadega seotud.

Vaip ei ole allergikule hea – tegelikult vaip seob endaga tolmuosakesi, mis omakorda takistab tolmu ruumides liikumise. Vaip ise ei tekita tolmu.

Vaipa on raske puhastada, mõtle kui ma toidu vaibale ajan – kas tegelikult me ajame jätkuvalt toitu põrandale. Sellest järeldudes peaksid kõik meie diivanid, toolid, tugitoolid olema pesukindlad (nahast või siis kilega kaetud).  Kui juhtubki äpardus siis saab ju puhta veega vaipa puhastada või raskema pleki eemaldada käibelolevate populaarsete puhastusvahenditega.

Kui juhtubki mustikamoos või punane vein maha minema siis need teevad kahju ka õlitatud põrandale.

Põrandakatteks on ilus nii laudpõrand, laminaatparkett , vaip kui ükskõik, mis muu kate – eesmärk on, et põrand endale meeldib.

Üks paremaid omadusi on see, et vaip on jala all alati soe ja mõnusalt pehme.

Mõned ilusad näited kui ilus on vaipkate kodus.


Vaiba võib ka seinale panna
Vaip ei pea olema seinast seina
Ühe ruumi vaipkatte saab kombineerida ka 2-st erinevast vaibast
2011 trend on antiigi ja modernse segu
Palju kasutatakse vaibas tuntud mustreid
Ühtlase tooniga naturaalne vaip on väga hea
valik modernses sisekujunduses





Ikea stiil
Väike värvi nüanss valges interjööris
Vaip on alati jala all soe ja pehme

Nagu piltidelt näha sobib vaipkate igasse intrjööri. Kas valida vaip seinast seina või paigutada vaip toa keskele, laua alla, diivani ette jne. on juba enda otsustada.

Lennukaid ideid soovides!

Thursday, September 23, 2010

Vahel on vajadus silikooni eemaldada - selleks on lahendus olemas


Kiilto silikoonieemaldi

Kuidas toimib
Pehmendab kõvenenud silikoonimassi ja muudab silikooni eemaldamise lihtsamaks.


Kuhu sobib           
* sobib kõikidele silikoonitüüpidele
* ei lõhna ebameeldivalt


Kuidas kasutada      
Eemalda kõigepealt näiteks terava noaga suurem osa silikoonist. Raputa pudelit. Kanna pudelis oleva pintsliga rohkelt Kiilto Silikoonieemaldit silikoonijääkide peale. Lase mõjuda 20-30 minutit. Kraabi seejärel silikoonijääk ära näiteks puupulgaga. Vajadusel korda käsitlemist. Lõpuks pese pind seebiveega ja lase kuivada.


Pakendiks on
100 ml plastpudel, mis sisaldab pintslit.


Hind on 86.- pakend

Wednesday, September 22, 2010

Inspiratsiooni nurk - värvide möll

Värvide mõju interjööris on väga personaalne. On kodusid, milles domineerivad leekivpunased ja särtsakad rohelised toonid ning omanik tunneb ennast väga koduselt. Värvide valikut tuleb alati ise tunnetada, kuigi sisekujundaja soovitab pastelseid toone, rääkides rahustavatest võngetest siis kuula alati enda sisehäält ja lähtu sellest.
Alljärgnevalt mõned interjöörid, mis inspireerivad meid leidma julgeid põrandalahendusi ning jõulisi toone põrandakatetele.










Värviküllaste interjööridele on väga sobilikud "vana" hea tammepõrand, mis sobib igasuguse interjööri ja kõikide värvidega. Samas on ka tammel erinevaid värvivariatsioone ja viimistlusnüansse, mis muutuvad värviküllases ruumis stiilseteks värvigamma täiendajateks.

Tamm naturaalse tooniga
Tamm lisatöötlusega saavutatud sinaka tooniga
Tamm tumeda alatooniga

Põranda materjaliks on vaher
Oma kodu kujundades arvesta sellega, et kõik Sinu enda tehtud otsused ja värvivalikud on õiged.

Julge unistada!

Inspiratsiooni nurk - heledad toonid

Oma kodu sisustamisel on alati peas mustmiljon mõtet. Kas teha retrohõnguline kodu või hoopis moderne lahendus või romantiline. Võibolla panustada pastelsetele toonidele ja tuua vaheldust värviküllastest aksessuaaridest. Tõsi on see, et selle oma leiab igaüks ise ja siin kehtib reegel, et õige on see lahendus, mis just Sinule meeldib.
Seekord mõned romantilised interjöörid.

Romatika ja vahemere sinine
Justkui piiluks Nigella sahvrisse 
Suvekodu suvehommik
Provence`i hõng mõjub alati kuidagi romatiliselt

Väga hea vihmavee ärajooksu lahendus

Mõjub väga suviselt ja positiivselt

Heledad toonid on alati moes

Lisaks mööbli ja aksessuaaridele on olulisle kohal põrand. Kui panustada romantilisele ja vahemere hõngulisele disainile siis heaks valikuks on heledad või/ja vanutatud põrandad.

Hele põrand sobib paljude erinevate interjööridega

Vanutatud tammepõrand on omanäoline ja ajaloohõnguline

Vana hea tammepõrand on alati kindel valik

Pea meeles, et oma kodu sisustamine on tegevus, mis tasub ennast kuhjaga ära. Mõnus on oma kodus ringi vaadata ja tõdeda, et ta on täpselt selline nagu sa kunagi unistanud oled!


Head unistamist ja unistuste täitmist!

Põnevad päevinäinud põrandad

Moepoodiumidel avastame sageli, et uue hooaja trendid on taasavastatud vana. Samaväärselt rõivamaailmaga, käib sama rada ka põrandamood.  Näiteks on väga "kuumaks trendiks" vanas euroopas kujunenud India vanadest hoonetest ülesvõetud kasutatud tiikpuust põrandaid: need on kenasti ühte mõõtu lõigatud ja nüüd pakutakse seda materjali kui “antiiki”.

100 aastat vana tiik põrand teisel ringil
Euroopa tänavune suurmood on võimlate ja spordisaalide põrandate uuskasutus kodudes.
“Meie sisearhitektide sõpruskonnaga rakendasime sellist meetodit juba 1979. aastal Vormsi saarel ühe lagunenud talukompleksi taastamisel nelja pere ühiseks suvekoduks,” meenutab Schneider. Toona tegid nad koos ära suure töö: kõik vähegi kõlbulikud vanad detailid läksid uuesti käiku, aga lagunenud põrandad enam ei kõlvanud, kuid neil polnud eriti raha, et uusi laudu osta. Õnneks sai keegi teada, et ühes Kopli kandi koolivõimlas vahetatakse põrandaid ja tingimusel, kui nad võtavad vanad lauad ise üles ja viivad ära, saavad nad need niisama endale. “Teist korda polnud meile vaja seletada. Viisime lauad töökotta, lasime värvi maha hööveldada ja nõnda saimegi kenad põrandad. Jätsime nad loomulikuna: vanad lauad on ju kuivanud ega mängi enam. Praegu on vanad asjad veelgi enam hinnas ja kui mõnda maja lammutakse, siis kõik lauad, talad jm materjal läheb uuesti käiku. Selline säästev eluviis on mulle alati meeldinud,” lausub kogenud sisearhitekt.

Ülevärvitud laudpõrand on  eripärane ja ilus

Ajaloolises hoones tasub säilitada väärikaid osiseid, sest pahatihti mõjuvad neis tänapäevased materjalid kui mitte võõrkehadena, siis igavatena.” Mida rohkem on alles ajastule iseloomulikku, seda vaheldusrikkam ja romantilisem on elamine,” nendib Schneider.

Ka mustaks värvitud laudpõrand on huvitav lahendus

Näiteks taluköökides ja tuulekodades, kus varem oli tellispõrand – las jääb see alles, kuigi jalale astuda on see külm. Aga käiguteedele võib kenad triibulised kaltsuvaibad panna.

Telliskivi põrandal

Juugendmajade koridoridesse tasub igal juhul taastada need must-valgetest väikestest keraamilistest plaatidest põrandad, mida võiks ilmestada nüüd nagu toonagi üksikute värvilaikudega, pikkides rangesse mustrisse kirkaid ruudukesi. Keraamiliste plaatide tükkidest on üsna mõttekas koostada väikseid või suuremaid põrandamosaiike, mis teevad interjööri alati kordumatuks.
Pesuruumides võib põranda laduda ka mererannalt korjatud kividest.

Merekivikestega põrand on alati pilgupüüdja

“Õige põrand on oluline sisustuselement ja selle nimel tuleb mõelda ja vaeva näha, siis sünnib ka andekaid asju,” nendib Ivi-Els Schneider.

Vana laudpõrand on taastatud

Tänavu teevad ilma vanadest ehtsatest pärsia vaipadest valmistatud põrandakatted. Pool sajandit tagasi kootud, aga millegipärast seisma jäänud traditsioonilised villavaibad on nüüd toodud teisele ringile.

Väärikas Berek Hali vaip

Stiilseid valikuid põrandamaailmas,
Teie Lincona Põrandakeskus

Bambuspõrand - maailma kõige suurema tugevusega puitpõrand!

Bambust on juba sajandeid kasutatud ayurveda ja Hiina nõelravis. Thomas Edison kasutas karboniseeritud bambust oma esimese elektripirni katsetes. Bambuspõrand on väga vastupidav, stiilne ja ökoloogiline viis kasutada looduslikku materjali siseviimistluses. Tänasest on bambusest laudpõrandad, massiiv- ja terrassilauad müügil Lincona Põrandakeskuses.



Pressitud bambusparketti peetakse maailmas kivi järel kõige tugevamaks põrandamaterjaliks, mis kannatab kingakontsi ja toolijalgu ning sobib seetõttu eriti hästi ühiskondlikesse ruumidesse.


Pressitud bambus on tammeparketist umbes 2,5 korda tugevam, mis teeb sellest teadaolevalt kõige kõvema puitmaterjali maailmas. Brinelli skaalal tugevus 9 (tammel u 3,7).
Pressitud bambus on loodustsäästev materjal, mis sobib isegi väliterrasside ja linnamööbli valmistamiseks. Bambuse survetugevus on suurem kui betoonil ja tõmbetugevus parem kui pehmel terasel, mistõttu on seda juba sajandeid kasutatud just erilist vastupidavust nõudvate ehituskonstruktsioonide valmistamisel, näiteks sillaehituses. Väga tiheda materjalina on see ka hea heliisolaator.
Ühtlasi on see materjal ka väga raske, erikaal suurem kui 1, seega vajub vees põhja! Nii et parve sellest teha ei saa. Küll aga on bambuspõrand ideaalne suurt koormust taluvates ühiskondlikes ruumides ja ideaalne koeraeomanikele (isegi u 60 kg koera küüned ei jäta põrandale jälgi).Tegemist on tervisliku loodustootega, mille kasvatamine on samas kiire, odav ning loodust säästev. Kui enamik puid kulutab lõikeküpsuse saavutamiseks inimese eluea, siis bambus saavutab selle kõigest viie aastaga. Samas paiskavad bambuseistandused õhku rohkem hapnikku ning neelavad endasse rohkem süsinikdioksiide kui ükskõik milline teine puuliik. Samuti sobib bambus sarnaselt teistele puitmaterjalidele ka allergikutele.



Bambuse aina laialdasem kasutamine aitab säästa troopilisi vihmametsi. Kuigi bambus tundub meie jaoks eksootilise puittaimena, on sellel suured eeldused kujuneda üheks maailma tulevikutooraineks.
Põrandamaterjali tootmisel kasutatakse bambus täies mahus ära ega teki ülejääke.
Bambus kasvab troopilises keskkonnas, seega juba kasvutingimustest tulenevalt on see kogu aeg ümbritsetud niiskusega – bambuspõrandad sobivad ideaalselt näiteks vannituppa ja kööki, kuhu puitpõrandaid tavaliselt ei soovitata. Loomulikult, kui see talub niiskust, ei kahjusta bambuspõrandat ka erinevad plekid.

Bambuse eelised võrreldes puitpõrandatega:

• äärmiselt pilkupüüdev erinevate disainidega ja pinnatöötlustega
• tugev ja elastne
• stabiilne, ei reageeri nii tugevalt ruumide niiskuse muudatustele kui puitpõrandad
• niiskuse- ja plekikindel
• äärmiselt keskkonnasõbralik

Arvestades kõike eelpool nimetatud bambuse omadusi ei olegi üllatus, et bambuspõrandatest on kujunemas suurimaid põrandahitte aastal 2011!

Ootame Sind tutvuma maailma kõige ökoloogilisema ja vastupidavama bambuspõranda kollektsiooniga Lincona Põrandakeskuse kauplustes.